Gebruiksaanwijzingen voor de Soladey ionische tandenborstel

 

Hoeveel licht heb je nodig ?

Goede lichtbron voor de Soladey

We raden aan om bij een goede lichtbron (zonlicht of kunstlicht) te gaan staan om het titanium-dioxide staafje en zonnepaneel te activeren. Dezelfde hoeveelheid licht die een rekenmachine met zonnecellen kan laten werken is ook voor een Soladey al voldoende, echter: hoe meer licht, hoe beter het resultaat!

Hoe zie je dat het werkt ?

De Soladey ionische tandenborstels hebben geen stroombron nodig en hebben ook geen lampje waaraan je kunt zien dat het systeem werkt / actief is.

U kunt de werking echter zien aan het resultaat ! Als uw speeksel licht gaat schuimen, dan weet u dat de tandenborstel effectief werkt. Daaraan en aan een langdurig glad en schoon gebit kunt u het resultaat herkennen. Let op indien u met tandpasta poetst: gebruik heel weinig, want teveel tandpasta kan de lichtinval op het titanium staafje blokkeren.

 


 

Start met het bevochtigen van de borstelkop

Als u de borstel onder de kraan houdt, of deze simpelweg in uw mond stopt, dan zal er water of speeksel in de borstelharen en op het titanium staafje komen. Hiermee start het ionische proces.

Speeksel alleen is voldoende voor het poetsen van uw tanden, maar de borstel moet uiteraard wel voldoende vochtig zijn.

 


 

Borstel zachtjes over tong, tanden en tandvlees

Waarom zou je je tanden schoonmaken met agressieve schuurmiddelen in tandpasta's, waar vaak ook nog chemicaliën (bijv. witmakers) in zitten die je niet graag binnen wilt krijgen?

Met de Soladey ionische tandenborstel hoef je niet agressief te borstelen om je tanden schoon te krijgen. De ionische reactie zorgt ervoor dat de schadelijke ionen (aanslag/tandplak) van je tanden en tandvlees worden geneutraliseerd. De borstel begint letterlijk al te werken als je deze in je mond houdt.

Lichtjes borstelen op tanden en tandvlees is alles wat nodig is om alle viezigheid weg te vegen, zoals de zachte wonderdoek met water op je tafel.

Zacht borstelen is ook vriendelijker voor uw tandvlees en kan gingivitis (ziek tandvlees / terugtrekkend tandvlees) voorkomen.

Borstel ook (eens) de tong

Vooral 's ochtends is het soms goed om vóór het poetsen van de tanden eerst de gehele tong te poetsen, omdat de tong veelal de meeste bacteriën van de mond bevat. Zeker als maagzuren zich gedurende de nacht hebben opgestapeld! Reinig de borstel met water indien dat bij de hand is.

 


 

Poetstechniek

Houd de volgende technieken in gedachten terwijl u uw tanden poetst:

 • Houd uw tandenborstel in een hoek van 45 graden naar de tandvleeslijn toe. U poetst dan ook automatisch uw tandvlees mee.
 • Beweeg de tandenborstel tijdens het poetsen zachtjes naar voren en naar achteren over de voorkant, de achterkant en de bovenkant (het kauwvlak) van elke tand en kies. Poets niet te hard op de tandvleeslijn omdat dit het tandvlees kan irriteren.
 • Bij voldoende licht en goede poetstechniek, zal er schuimvorming ontstaan (ja, zonder tandpasta) en zal er een heel glad resultaat voelbaar zijn. Bij meer tandplak/-aanslag zal er meer schuimvorming zijn dan bij relatief schone tanden.
 • Zorg bij het poetsen (vooral van de achterste kiezen) voor voldoende licht op het staafje door uw wijd mond open te houden tijdens het poetsen. Bij de Ion5 is dat minder nodig, omdat er ook bij dichte mond dan licht op het zonnepaneel valt.

 


 

Tandpasta gebruik

Tandpasta is niet nodig !

Geen tandpasta nodig

Probeer de Soladey ionische tandenborstel eerst zonder tandpasta - het is een geweldige plakbestrijder. De meeste van onze klanten gebruiken geen tandpasta. Het is ten eerste niet nodig. Daarnaast zijn er allerlei andere goede redenen om geen tandpasta te gebruiken - van gezondheid (met name fluoride), duurzaamheid (chemicaliën), gevoeligheid (allergieën) tot geldbesparing.

De Soladey tandenborstels bestrijden door de ionische werking tevens slechte bacteriën. Dit zorgt - zonder tandpasta - voor een schone mond en een frisse adem. Ervaar het zelf!

Kunt of wilt u niet zonder tandpasta?

Als u niet zonder tandpasta kunt of wilt, dan raden wij een klein tipje niet-schuimende kruidentandpasta aan. Ook kunt u essentiële oliën als oregano of pepermunt (gebruik slechts een druppel, want het is vaak sterk geconcentreerd).

We zijn allemaal opgevoed met het idee dat we onze tanden een paar keer per dag met tandpasta moeten poetsen, moeten flossen en regelmatig naar de tandarts ter controle. Maar doen we het ook?

Blijf uw tandarts bezoeken en blijf flossen

Wij raden aan om dagelijks te blijven flossen en uw tandarts regelmatig te blijven bezoeken, daar verandert het gebruik van de Soladey ionische tandenborstels niets aan. Wel zult u merken dat het flossen eenvoudiger gaat en wellicht wat minder nodig is dan voorheen. Ook zult u bij de tandarts merken dat deze minder tandsteen hoeft weg te halen.

 


 

Poets 2-3 minuten per keer.

Onderzoek heeft aangetoond dat de gemiddelde tijd die mensen nemen om hun tanden te poetsen minder dan een minuut is. Tandartsen raden echter tenminste 2-3 minuten aan voor een voldoende effectieve poetsbeurt. Duurdere elektrische tandenborstels zijn daarom vaak afgesteld op 4x na iedere 30 seconden een piepje.

Poets 2x 3min per dag

Besteed 2x per dag 2-3 minuten om volop te genieten van een verfrissende ionische reiniging van je mond. Dit kan met de Soladey gemakkelijk overal en wanneer je maar wilt, want je hebt geen tandpasta nodig!

 


 

Schoonmaken

Hou het titanium staafje en de borstelharen schoon

 • Reinig na gebruik (of als u terugkomt van een paar dagen in de natuur) de borstelkop, handvat en eventueel het titanium staafje met schoon water. 
 • Schud na het schoonspoelen het vocht van de borstel en droog zo mogelijk met een handdoek na, zodat er zomin mogelijk kalkresten op kunnen ontstaan (vooral bij sterk kalkhoudend water); kalk op het titanium staafje zal de lichtinval op en dus de werking van de borstel verminderen.
 • U hoeft de borstelkop alleen van het handvat los te klikken voor vervanging of schoonmaak. 
 • Maak bij het verwisselen van de borstelkop het titanium staafje een keer extra goed schoon (bijv. door te borstelen met een versleten borstelkopje).
 • Stop het handvat met het titanium staafje niet in uw mond zonder een borstelkop. De materialen - ook het titanium-dioxide staafje - zijn weliswaar ongevaarlijk voor uw gezondheid, het staafje is echter brosser dan de opzetborstel en zou bij breuk verwondingen kunnen veroorzaken. Let hier uiteraard extra op als er kinderen in de buurt zijn. 

 


 

Tips voor een gezonde mond

 • Als het kan, poets uw tanden en flos na elke maaltijd, of spoel in ieder geval uw mond met water na elke maaltijd. 
 • Voorkom snoepen tussen de maaltijden als u kunt.
 • Consumeer groene bladgroentes, welke een hoge mineralen dichtheid hebben.
 • Eet calcium rijk voedsel zoals amandelen, sesam zaden en vijgen.
 • Als u uw tanden poetst met een prodcut dat geen glycerine bevat, dan zullen uw tanden weer de kans krijgen om zichzelf te verjongen. De Soladey ionische tandenborstel neemt dit voor zijn rekening, omdat tandpasta niet nodig is (glycerine is een veel voorkomend ingredient in tandpasta).

Lees meer tips voor een gezonde mond

 


 

Wanneer moet de borstelkop worden vervangen

Bij correct en zuinig gebruik kan het handvat met titanium staaf een levenlang meegaan. Alleen de borstelkoppen moeten vervangen worden als de haren versleten zijn. U bepaalt zelf wanneer dit nodig is. Gebruikerservaring leert dat dit vaak elke 2-3 maanden gebeurt. Doordat je minder hard hoeft te borstelen zullen de Soladey borstels gewoonlijk wat langer meegaan. 

U kunt de borstelkop als volgt vervangen:


 


 

Gebruikerservaringen

Ik heb al jaren veel tandplak en daardoor terugtrekkend tandvlees, waardoor ik hiervoor uiteindelijk zelfs geopereerd ben. Ik heb alle soorten en typen borstels geprobeerd in een poging om verdere problemen te voorkomen. Na het gebruik van Soladey is mijn tandvlees gezonder en bloedt mijn tandvlees niet meer bij het poetsen. Ik heb ook geen plaque opbouw meer. Mijn tandarts was verrast en geloofde niet dat dat zonder tandpasta mogelijk is (maar vroeg me wel wat voor iets die borstel nou precies was)!

- N. v.d. Sanden


Lees meer Gebruikerservaringen