Gebruiksaanwijzingen voor de Soladey ionische tandenborstel

 

Hoeveel licht heb je nodig ?

Goede lichtbron voor de Soladey

We raden aan om bij een goede lichtbron (zonlicht of kunstlicht) te gaan staan om het titanium-dioxide staafje / zonnepaneel (bij de J3X) systeem te activeren. Dezelfde hoeveelheid licht die een rekenmachine met zonnecellen kan laten werken is ook voor een Soladey al voldoende, echter: hoe feller de lichtbron, hoe beter het resultaat.

Hoe zie je dat het werkt ?

De Soladey ionische tandenborstels hebben geen stroombron nodig en hebben ook geen lampje waaraan je kunt zien dat het systeem werkt / actief is.

U kunt de werking echter zien aan het resultaat ! Als uw speeksel licht gaat schuimen, dan weet u dat de tandenborstel effectief werkt. Daaraan en aan een langdurig glad en schoon gebit kunt u het resultaat herkennen. Let op indien u met tandpasta poetst: gebruik heel weinig, want teveel tandpasta kan de lichtinval op het titanium staafje blokkeren.

 


 

Start met het bevochtigen van de borstelkop

Als u de borstel onder de kraan houdt, of deze simpelweg in uw mond stopt, dan zal er water of speeksel in de borstelharen en op het titanium staafje komen. Hiermee start het ionische proces.

Speeksel alleen is voldoende voor het poetsen van uw tanden, maar de borstel moet uiteraard wel voldoende vochtig zijn.

 


 

Borstel zachtjes over tong, tanden en tandvlees

Waarom zou je je tanden schoonmaken met agressieve schuurmiddelen in tandpasta's, waar vaak ook nog chemicaliën (bijv. witmakers) in zitten die je niet graag binnen wilt krijgen?

Met de Soladey ionische tandenborstel hoef je niet agressief te borstelen om je tanden schoon te krijgen. De ionische reactie zorgt ervoor dat de schadelijke ionen (aanslag/tandplak) van je tanden en tandvlees worden geneutraliseerd. De borstel begint letterlijk al te werken als je deze in je mond houdt.

Lichtjes borstelen op tanden en tandvlees is alles wat nodig is om alle viezigheid weg te vegen, zoals de zachte wonderdoek met water op je tafel.

Zacht borstelen is ook vriendelijker voor uw tandvlees en kan gingivitis (ziek tandvlees / terugtrekkend tandvlees) voorkomen.

Borstel ook (eens) de tong

Vooral 's ochtends is het soms goed om vóór het poetsen van de tanden eerst de gehele tong te poetsen, omdat de tong veelal de meeste bacteriën van de mond bevat. Zeker als maagzuren zich gedurende de nacht hebben opgestapeld! Reinig de borstel met water indien dat bij de hand is.

 


 

Poetstechniek

Houd de volgende technieken in gedachten terwijl u uw tanden poetst:

 


 

Tandpasta gebruik

Tandpasta is niet nodig !

Geen tandpasta nodig

Probeer de Soladey ionische tandenborstel eerst zonder tandpasta - het is een geweldige plakbestrijder. De meeste van onze klanten gebruiken geen tandpasta. Het is ten eerste niet nodig. Daarnaast zijn er allerlei andere goede redenen om geen tandpasta te gebruiken - van gezondheid (met name fluoride), duurzaamheid (chemicaliën), gevoeligheid (allergieën) tot geldbesparing.

De Soladey tandenborstels bestrijden door de ionische werking van het titanium-dioxide staafje tevens slechte bacteriën. Dit zorgt - zonder tandpasta - voor een schone mond en een frisse adem. Ervaar het zelf!

Kunt of wilt u niet zonder tandpasta?

Als u niet zonder tandpasta kunt of wilt, dan raden wij een klein tipje duurzame biologisch tandpasta aan. Ook kunt u essentiële oliën als oregano of pepermunt (gebruik slechts een druppel, want het is vaak sterk geconcentreerd).

Zelf bieden wij biologische Ayurvedische kruidentandpasta aan, een tandpasta die bovendien nauwelijks schuimt, zodat zoveel mogelijk licht bij het titanium-dioxide staafje kan blijven komen.

We zijn allemaal opgevoed met het idee dat we onze tanden een paar keer per dag met tandpasta moeten poetsen, moeten flossen en regelmatig naar de tandarts ter controle. Maar doen we het ook?

Blijf uw tandarts bezoeken en blijf flossen

Wij raden aan om dagelijks te blijven flossen en uw tandarts regelmatig te blijven bezoeken, daar verandert het gebruik van de Soladey ionische tandenborstels niets aan. Wel zult u merken dat het flossen eenvoudiger gaat en wellicht wat minder nodig is dan voorheen. Ook zult u bij de tandarts merken dat deze minder tandsteen hoeft weg te halen.

 


 

Poets 2-3 minuten per keer.

Onderzoek heeft aangetoond dat de gemiddelde tijd die mensen nemen om hun tanden te poetsen minder dan een minuut is. Tandartsen raden echter tenminste 2-3 minuten aan voor een voldoende effectieve poetsbeurt. Duurdere elektrische tandenborstels zijn daarom vaak afgesteld op 4x na iedere 30 seconden een piepje.

Poets 2x 3min per dag

Besteed 2x per dag 2-3 minuten om volop te genieten van een verfrissende ionische reiniging van je mond. Dit kan met de Soladey gemakkelijk overal en wanneer je maar wilt, want je hebt geen tandpasta nodig!

 


 

Schoonmaken

Hou het titanium staafje en de borstelharen schoon

 


 

Tips voor een gezonde mond

Lees meer tips voor een gezonde mond

 


 

Wanneer moet de borstelkop worden vervangen

Bij correct en zuinig gebruik kan het handvat met titanium staaf een levenlang meegaan. Alleen de borstelkoppen moeten vervangen worden als de haren versleten zijn. U bepaalt zelf wanneer dit nodig is. Gebruikerservaring leert dat dit vaak elke 2-3 maanden gebeurt. Doordat je minder hard hoeft te borstelen zullen de Soladey borstels gewoonlijk wat langer meegaan. 

U kunt de borstelkop als volgt vervangen:


 


 

Gebruikerservaringen

Ik heb al jaren veel tandplak en daardoor terugtrekkend tandvlees, waardoor ik hiervoor uiteindelijk zelfs geopereerd ben. Ik heb alle soorten en typen borstels geprobeerd in een poging om verdere problemen te voorkomen. Na het gebruik van Soladey is mijn tandvlees gezonder en bloedt mijn tandvlees niet meer bij het poetsen. Ik heb ook geen plaque opbouw meer. Mijn tandarts was verrast en geloofde niet dat dat zonder tandpasta mogelijk is (maar vroeg me wel wat voor iets die borstel nou precies was)!

- N. v.d. Sanden


Lees meer Gebruikerservaringen