Gezond gebit gezond lichaam

Helpt een gezond gebit om uw lichaam gezond te houden?

Jazeker, de bacteriën in uw mond kunnen de gezondheid van uw lichaam sterk beïnvloeden. De laatste jaren is dit vooral in het nieuws gekomen door het feit dat een slecht gebit hartinfarcten kan veroorzaken.

Uw darmflora kan samen met uw gebitsflora uw algemene gezondheidstoestand flink beïnvloeden.  Algemeen is het zo dat hoe alkalischer uw darmen zijn, des te beter uw gebit waarschijnlijk zal zijn. Ons huidige voedingspatroon draagt hier negatief aan bij. De Soladey ionische tandenborstel helpt bij het bestrijden en neutraliseren van de zuren die zorgen voor een slechte adem en tandbederf. De effecten van het poetsen zijn er niet alleen op dat moment, ze werken lang nadat u klaar bent met poetsen nog door! 

 

Mondbacteriën en hartfalen

Zie ons blogartikel hierover: Mondbacterië en hartfalen over hoe bacteriën in het gebit en de mond kunnen uw gewrichten en hart schaden. 

 

Waarop kunt u verder letten bij uw voeding?  

  • Drink veel water, dat reinigt uw lichaam en is goed voor alle lichamelijke functies.
  • Vermijd suikers en sterk geconcentreerde voedingsmiddelen en dranken. Een vuistregel is om voedingsmiddelen in te nemen met een hoog watergehalte.

 

Helpt Soladey ook tegen tabaksvlekken?

Jazeker, poetsen met de ionische tandenborstels van Soladey is ook effectief als het gaat om van rokers tabakvlekken af te komen. Er zijn vele getuigenissen die aanspraak maken op de verwijdering van moeilijke vlekken. Enkele weken poetsen met de Soladey (onder een goede lichtbron) geeft veelal al een goed resultaat.