Over ionisch tandenpoetsen

De nieuwste Soladey borstel: type J3X

Waar komt de Soladey vandaan?

Uitvinder Yoshinori Nakagawa van de Soladey

Uitvinder is de Japanner Dr. Yoshinori Nakagawa. De naam Soladey is daar dan ook van afgeleid: van Solar en Dental en de Y van Yoshinori.

De Soladey ionische tandenborstels worden geproduceerd door Shiken in Japan en wereldwijd gedistribueerd door Soladey International Inc. Het werkingsprincipe en ontwerp is wereldwijd gepatenteerd.

De basis van deze ionische technologie is het eenvoudige wetenschappelijke gegeven dat wanneer een titanium-dioxide staaf in contact komt met water en licht, deze een zuurstofrijke, negatieve ionen omgeving creëert, die effectief is in het verdrijven van alle slechte dingen in je mondholte, voornamelijk gaatjes-veroorzakende zuren en bacteriën.


 

Wat is die ionische werking?

Soladey_werkingsprincipe

De laatste tijd wordt de kracht van ionische reiniging steeds meer toegepast in producten voor persoonlijke verzorging - van luchtreinigers tot haardrogers. Feit is wel dat de Soladey ionische tandenborstels al lang voor het bedenken van deze uitvindingen werden geproduceerd en gebruikt.

Dus: ionisch reinigen is wetenschappelijk niet nieuw?

Nee, zoals hiervoor al gezegd worden de Soladey tandenborstels al lang gebruikt. Ze werden voor het eerst vervaardigd in het begin van de jaren '80 en worden dus al tientallen jaren gebruikt door miljoenen mensen in Japan en inmiddels vele landen in de wereld.

Ionische reiniging is daarnaast ook niet nieuw. U heeft wellicht wel eens gehoord over ioniseer-units die woonruimtes zuiveren van schadelijke en ruikende deeltjes middels het uitscheiden van ionen. Deze hebben een vergelijkbaar principe. (Lees hierover meer in bijvoorbeeld het artikel over de TiO2 luchtreiniger).

Een ander voorbeeld is het wegdek waar u iedere dag overheen rijdt; ook hier wordt tegenwoordig soms al titaniumdioxide in verwerkt om de uitlaatgassen af te breken. Lees hierover in het artikel Wegdek-zuivert-uitlaatgassen

 

Geen batterijen, geen stroombron nodig.

Op enkele uitzonderingen na is de tandheelkundige farmaceutische industrie niet bepaald een voortrekker in groene duurzame ontwikkelingen.

Soladey-ionische-ouders

Zo hebben ongeveer 60% van de mensen gewone tandenborstels 3-4 maanden in gebruik en vervolgens belanden deze op een vuilstortplaats. De meeste van deze tandenborstels zijn niet recyclebaar en zijn niet biologisch afbreekbaar. Daarnaast zijn er miljoenen tandenborstels die batterijen en/of een oplader nodig hebben.

Ionisch tandenpoetsen is een technologisch revolutionaire en toch - of juist daarom - duurzame  manier van poetsen, met vele voordelen ten opzichte van poetsen met een gewone of elektrische tandenborstel: goed voor uw gebit en voor het milieu. 

Geen tandpasta nodig.

Soladey - geen tandpasta nodig Steun duurzaam met Soladey eco-tandenborstels.nl

Je hebt geen tandpasta nodig met een Soladey ionische tandenborstel. En je hebt - naast een lichtbron - in principe alleen je eigen spuug nodig om het proces te activeren.

Gebruikt u liever toch een beetje tandpasta voor de smaak? Dan raden we u organische of natuurlijke tandpasta's of essentiële oliën aan . . . liever geen chemicaliën . . .

Wist u dat je meeste tandpasta's niet mag inslikken? Dat staat toch echt duidelijk (in kleine lettertjes weliswaar) op het etiket! Dus wat gebeurt er als een paar miljard mensen 2x per dag tandpasta-residu uitspugen in de wastafel afvoer? Dat is een hoop chemische smurrie die met het afvalwater terug het riool ingaat.

Wellicht niet iets waar je vaak bewust over nadenkt ...

 

Lees meer over:

Of bekijk deze Filmpjes over de Soladey ionische tandenborstels

U kunt u deze film ook op YouTube bekijken.