Hoe het werkt

Reiniging met de kracht van zonne-energie

Zonne-energie

Windmolens en zonnepanelen vervangen steeds meer de traditionele energiecentrales en voorzien ons van duurzame energie. En dat is goed, want de traditionele, fossiele brandstoffen zullen ons niet eeuwig van energie meer voorzien!

Dus waarom zou het niet ook mogelijk zijn een tandenborstel op zonne-energie te maken? Precies!

En het voordeel van de Soladey tandenborstels is niet alleen dat ze geen stroombron nodig hebben: ze hebben ook nog eens geen tandpasta nodig, omdat ze 'ionisch' reinigen!

Het belangrijkste onderdeel van de Soladey tandenborstel is een in Japan ontwikkeld lichtgevoelig staafje. Dit door Soladey wereldwijd gepatenteerde staafje is gemaakt van een speciaal soort Titanium Dioxide (TiO2) - een halfgeleidend lichtgevoelig metaal.Wat is die 'magische' ionische werking dan precies?

Als er licht (zonlicht of kunstlicht) op het halfgeleidend titanium-dioxide staafje valt, dan komen er door foto-katalyse negatief geladen ionen vrij. Deze negatieve ionen zorgen voor de 'magische' ionische reiniging!

Negatief = goed / positief = slecht.

Meestal is negatief slecht, maar dus niet in het geval van ionen in je mond.

Je mond zit vol bacteriën, voedselresten, tandplak enz. Grotendeels positieve ionen.

Uitleg borstelkop vorm

De negatieve ionen worden via de borstel afgegeven aan het speeksel en verbinden zich met positief geladen waterstofionen (h+) in uw tandplak. H+ ionen in uw tandplak tonen zich als 'zuren' in uw mond, welke het tandglazuur kunnen aantasten en cariës kunnen veroorzaken. Belangrijk dus om het tandplak (de zuren) grondig te verwijderen!

En wat gebeurt er als negatieve ionen in een positieve omgeving worden gebracht? Juist, die trekken de positieve ionen aan - zoals een magnetische noordpool een zuidpool aantrekt

Als het zuur is geneutraliseerd en de tandplak - en de rokers-, koffie- en andere tandaanslagen die hierin zitten - uiteen valt en los laat, dan is de tandplak daarna eenvoudig weg te borstelen. En hiervoor is geen kracht of schuurmiddel nodig! Een zeer effectieve methode om schonere en gezondere tanden en gezonder tandvlees te krijgen - en dat alles zonder tandpasta te hoeven gebruiken!

 

 

Geef het de tijd.

Borstel 49 keer

Soladey heeft haar internationale merk met weinig middelen neergezet, dus kostbare onderzoeken en advertenties zijn er niet. Maar het onderzoek dat is gedaan is duidelijk. Het effect is weliswaar vaak direct voelbaar, maar heeft soms enige tijd nodig om alle tandplak af te breken.

Wat jarenlang is opgebouwd is niet in 1 dag opgeruimd.

Uit onderzoek en gebruikerservaringen blijkt dat na maximaal 30 tot 60 keer tanden poetsen, het ionische reinigings-effect zich vertaalt in veranderingen: wittere tanden, een schoner gevoel in je mond, gemakkelijker kunnen flossen.  

Dus, als je beslist om de ionische tandenborstel van Soladey te proberen, geef het dan minstens 49 poetsbeurten de tijd voordat je hem definitief beoordeelt. Laat ons dan weten hoe het werkt. Beter nog, geef het 90 dagen de tijd. En als je niet tevreden bent, stuur hem dan terug om je aankoopbedrag teruggestort te krijgen.

Gelukkig gebeurt dat nooit.

 Anti-bacteriële werking

Poetsen met de ionen-tandenborstel heeft - naast het verwijderen van tandplak - ook nog een antibacteriële werking. Schadelijke bacteriën worden gedood, zodat ongezond tandvlees weer gezond wordt en gezond tandvlees gemakkelijker gezond blijft en vervelende mondgeuren verdwijnen.

 Wittere tanden

Poetsen met de Soladey levert aantoonbaar wittere tanden op; uw natuurlijke tandkleur hersteld zich volledig, doordat tandaanslag en tandplak grondiger worden verwijderd. U krijgt zelfs aanzienlijk wittere tanden dan met elektrisch poetsen!

 Extra werking van het zonnepaneel op de Soladey-3 !

Het zonnepaneel aan het einde van het handvat zendt ook elektronen naar de titanium-dioxide staaf, via een draad door het handvat, hiermee zorgend dat het ionische proces zelfs doorgaat als de mond gesloten is tijdens het poetsen en er dus geen licht op de titanium staaf schijnt. Het extra zonnepaneel helpt de werking dus nóg verder te verhogen door de stroom aan negatief geladen ionen naar de tanden te verhogen. Dit is een verbetering ten opzichte van eerdere versies van de borstel zonder zonnepaneel.

J3X werking simpel

 Is ionisch tanden poetsen veilig?

Ionisch tanden poetsen is zonder meer veilig, gezond en zeer zachtaardig voor tanden en tandvlees - zeker wanneer deze gevoelig zijn. Het gepatenteerde titanium staafje en alle tandenborstelonderdelen zijn allemaal onderworpen aan de strengste veiligheids- en gezondheidstesten. Zie ook hf. MSDS Veiligheidsbladen.

 Is ionische reiniging iets nieuws?

Nee, evenals industriële toepassingen zoals waterzuivering en lucht filtratie, is ionische stroom geen recente ontdekking! Soladey werd voor het eerst vervaardigd in het begin van de jaren '80 en wordt al tientallen jaren gebruikt door miljoenen mensen in Japan, maar inmiddels ook in vele andere landen daarbuiten.

 Meer toepassingen van ionische reiniging

  • U heeft wellicht ook wel eens gehoord over een ioniseer-unit die een woonruimte zuivert van schadelijke en ruikende deeltjes middels het uitscheiden van ionen. Dit is een vergelijkbaar principe. (Zie artikel TiO2 luchtreiniger).
  • Een ander voorbeeld is het wegdek waar u iedere dag overheen rijdt; ook hier wordt tegenwoordig soms altitaniumdioxide in verwerkt om de uitlaatgassen af te breken. Zie artikel Wegdek-zuivert-uitlaatgassen 

 Krachtige reiniging van uw gebit zonder tandpasta!

Tandpasta is hierbij niet nodig, want het water in het speeksel is het actieve ingrediënt - mondhygiëne wordt hiermee niet alleen natuurlijk, maar ook nog eens economisch!
Wilt u tandpasta niet opgeven? Geen zorgen, gebruik alleen slechts zeer weinig en zorg dat het niet schuimt! Wij raden echter aan om natuurlijke alternatieven voor de commerciële tandpasta's te gebruiken, zoals kruidentandpasta's. 

 

Meer over waarom tandpasta niet nodig is