Wat te doen met de overgebleven tandpasta?

Wat te doen met de overgebleven tandpasta?

Hier is een flinke lijst van alternatieve toepassingen voor tandpasta – nu je geen tandpasta meer nodig hebt om je tanden te poetsen !

Verbazingwekkend waar tandpasta allemaal voor gebruikt kan worden in en rond huis, met ingrediënten zoals schuurmiddel, fluoride en zeep. Hoe meer je weet over tandpasta, hoe meer je deze wel eens weg zou willen houden van je tanden! 

Let op: we hebben niet al deze toepassingen uitgeprobeerd, en adviseren u voorzichtigheid te betrachten voordat u kostbare spullen (of het nu een horloge, piano, jurk of tafel is) insmeert met uw oude tandpasta. Test waar mogelijk eerst op een klein onopvallend gebied voordat u verder gaat.
 

Vlekken verwijderen en / reinigen

Stucwerk op uw muren reinigen - Heeft u kinderen die graag hun artistieke ideeën op uw muren uitleven, zelfs na herhaalde NEE 's ! ? Geen zorgen. Wrijf een vochtige doek en wat tandpasta op uw met de Picasso gemarkeerde muur en spoel weer af met een schone vochtige doek. Voilà!

Tapijtreiniging en vlekverwijdering - Schrobben met een schurende borstel en tandpasta, spoel zo goed als mogelijk na, en weg is de vlek. Pas op: na het uitproberen van deze methode kan het gebeuren dat u erachter komt hoe vuil de rest van uw tapijt is ....

Loopschoenen reinigen - Net zoals bij uw tapijt: schrobben maar, en weg is het vuil. Veeg met een vochtige doek na en uw sportschoenen glanzen weer als nieuw.

Kale leren schoenen - Dep wat tandpasta op het leer, zachtjes met een zachte doek, en spoel goed na.

Kledingvlekken - Zoals met tapijten en schoenen. Breng de tandpasta direct op de vlek aan en wrijf de stof tegen elkaar tot je voorhoofd bezweet is. Spoelen met water. Het kan nodig zijn om dit meerdere keren te herhalen om de vlek helemaal te verwijderen, en het werkt niet op alle stoffen of vlekken. Het schijnt goed te werken op bezweette shirts!

Reinigen van pianotoetsen - Een goed gebruikte piano krijgt altijd smoezelige toetsen. Wrijf zachtjes met tandpasta en een tandenborstel (ja, bijvoorbeeld die oude tandenborstel die je niet meer nodig hebt, want je hebt nu een Soladey! En niet degene die je nu al gebruikt om je schoenen te poetsen), daarna afdrogen met een vochtige doek, en je hebt je ivoren kleur weer terug. We hoorden van een pianoleraar echter dat hij dit afraadt; hij adviseert om alleen alcohol op een zachte doek te gebruiken voor uw kostbare pianotoetsen. De tandpasta is misschien al een te agressief schuurmiddel - hoe zit dat met uw tanden, wilt u die wel schoonschuren?

Chroom weer laten glimmen – Gebruik wat tandpasta op al uw chroom (badkamer, pannen, uw motor) en laat het weer glimmen als nieuw. Geen agressieve schoonmaakmiddelen meer nodig.

Nagels poetsen – Omdat nagels een vergelijkbare samenstelling hebben als tanden, kunt u ze ook poetsen met tandpasta en een nagelborstel of uw oude tandenborstel.

Verwijderen van kalkringen op uw tafel – Ook hier weer met een zachte doek met tandpasta reinigen. Napoetsen met een vochtige doek. Breng hierna wel weer een nieuw beschermlaagje aan met meubelpoets, omdat het oppervlak licht is opgeruwd.

Juwelenreiniger – Wederom met een zachte doek en tandpasta reinigen. Dan naspoelen met water en glanzend opwrijven met een schone droge zachte doek. Let op: gebruik geen tandpasta op parels, omdat je de beschermlaag kan beschadigen. Ook hiervoor is de tandpasta iets te veel schuurmiddel.
 

Toepassingen voor de huid

Puistjes - Een beetje tandpasta erop en de roodheid zal verminderen en de puist zal flink uitdrogen. Laat de tandpasta geen uren zitten - en gebruik het niet op open puistjes, want deze kunnen anders geïnfecteerd raken.

Zalf tegen insectensteken - Een vleugje tandpasta kan de scherpte afhalen van de pijn van een bijensteek of de jeuk van een insectenbeet.


Ontwasemen

Badkamerspiegel - Tandpasta kan helpen om uw badkamerspiegel kristalhelder te krijgen en te voorkomen dat het beslaat. Als u met een heel gezin een badkamer moet delen op drukke tijden, dan is het handig als deze niet steeds beslagen is! Tandpasta doet wonderen!

Duikbril – Duikers weten dat tandpasta een goed en goedkoop alternatief is om de fabricagefilm van het glas van een nieuwe duikbril af te poetsen.
 

Nog enkele verrassende toepassingen

Spijkergaten vullen - Kan prima met tandpasta. Voor geverfde muren eerst de tandpasta laten drogen en u kunt er zo overheen schilderen. Vreemd maar waar.

Krassen verwijderen – Tandpasta kan krassen verwijderen uit mobiele schermen, CD's en DVD's, horlogeglas en glaswerk. De schurende ingrediënten kunnen lichte krassen verwijderen. Wrijf een kleine hoeveelheid tandpasta zachtjes op de kras op het oppervlak, schoonmaken met een vochtige doek en laten drogen.

Deodorant – Tandpasta helpt je mond lekker te laten ruiken, waarom zou het dan niet werken voor andere dingen? Heb je je handen in iets stinkends gehouden, zoals knoflook of vis? Vrees niet, je handen zullen weer naar roosjes (nee hoor, tandpasta) ruiken na goed schrobben met tandpasta.

Auto-verfrisser – Doe een beetje (mint-)tandpasta op een papieren doek, frommel het op en plak het onder je autostoel. Vooral als uw auto wordt geparkeerd in de zon, zal de warmte van de auto de tandpasta opwarmen en het interieur opvullen met die net-geborstelde frisse mint geur. Overdrijf niet met de hoeveelheid!

Terug naar blogs overzicht